Regulament server

In jos

Regulament server

Mesaj Scris de King la data de Mar Apr 19, 2016 6:32 pm

REGULAMENT
1.Numele caracterelor

Numele caracterelor nu trebuie sa fie ofensatoare, neadecvate, rasiste, extremiste sau vulgare. NU mai folositi caractere cu nume care contin "GM", "GA", "SGA", caractere care au numele derivat din numele game masterilor acestui joc. Acest lucru este interzis cu desavarsire indiferent de motivul avut la crearea acestui caracter. Jucatorilor ce vor folosi astfel de nume sau vor pretinde ca fac parte din Echipa Metin2JT le vor fi banate conturile fara a fi atentionati.
La numele caracterelor se vor folosi DOAR caractere latine fara diacritice. Utilizarea altor caractere (Ex. litere chinezesti, cu apostrof) duce la banarea permanenta a contului.Incepand din 18.09.2011 caracterele cu nume de genul IIIIIIIIIIIII sau lllllllllllll vor primi ban permanent pe Ip datorita faptului ca acestea sunt create pentru a fura conturi sau sa injure jucatorii si/sau staff-ul.

2. Denumirile generale

Magazinele, breslele, grupurile, Item-urile sau orice alt lucru caruia ii poti da o denumire vor trebui sa fie conforme cu punctul "1. Numele caracterelor".

3. Comportamentul general (in joc si pe forum)

Limba oficiala folosita pe serverul jocului Metin2JT este limba romana. Exceptie facand strainii ce au voie sa foloseasca numai limba engleza, aceasta fiind singura limba straina acceptata.

Te rugam sa tii cont ca trebuie sa pastrezi un comportament decent si civilizat. Daca esti insultat, amenintat sau primesti mesaje nedorite de la un alt jucator, te rugam sa contactezi un Game Master sau sa postezi pe site un print screen. Decizia Game Master-ului nu-ti va fi comunicata iar intrebarile gen "Ce se intampla cu x daca mi-a spus y lucru?" vor ramane fara raspuns.

Apelarea fara motiv a unui Game Master, in cazul in care se repeta succesiv, poate fi sanctionata cu block chat intre 2 si 12 ore. NU MAI DATI GM-ULUI ZECI DE MESAJE DE GENUL: "unde gasesc muntele sohan" / "unde pica X" / "imi dai si mie XX (otel, militar, lvl, rank, etc)". GM este pus sa faca ordine si sa ajute jucatorii cu probleme reale si nu cu trivialitati si lucruri pe care ar trebui sa le stiti sau le aveti postate la sectiunea GHIDURI.

In discutiile cu GM pastrati un minim de decenta si respect. Nu incepeti discutiile cu: "we" / "wa" / "bah" / "mah". Incepeti o discutie cu un simplu "sal" / "buna" / "buna ziua". De asemenea puneti intrebarile DIRECT, fara sa asteptati raspunsul la salut, sau sa intrebati daca puteti pune o intrebare.

SE PENALIZEAZA in felul urmator (unde nu se specifica explicit alta modalitate sau timp de penalizare):
- fiecare user ce incalca regulamentul conform regulilor in vigoare primeste (daca nu este specificat altfel, in alta sectiune a regulamentului) ban temporar 3 zile

Se pot sanctiona, dupa caz:
- Folosirea de cuvinte OBSCENE sau folosirea unui limbaj VULGAR
- folosirea prescurtarilor gen "fmm" "gtm" "mm" va atrage dupa sine o sanctiune cu block chat de la 2 la 12 ore
- folosirea de cuvinte si expresii din care anumite litere sunt inlocuite cu alte semne(Ex."*", "!", "@", etc.) din care totusi se intelege sensul initial va fi sanctionata cu block chat de la 2 la 12 ore si pana la ban temporar sau permanent. Ex. "Sa ma s**i de p**a" !
- Oferirea de informatii sau intrebari despre metodele de incalcare a regulamentului (cheats, cods, hacks).
- Expresiile rasiale sau xenofobe, nu sunt permise si sunt considerate abuziri grave si tin in mare masura de educatie, pot conduce inclusiv la ban permanent.
- aducerea de insulte si batjocura userilor care au platit pentru server (in loc sa le multumiti, asa cum noi o facem in repetate randuri, pentru ca datorita lor serverul supravietiuieste, voi ati ales sa ii batjocoriti). Insultele repetate vor duce la ban permanent, posibil pe IP.
- Se sanctioneaza razboaiele pentru puncte (blaturile) = razboaie aranjate, la care una dintre bresle participa cu un/doua caracter/e neechipate corespunzator, care nu riposteaza (nu ataca adversarul la randul lor), singurul scop fiind aducerea de puncte breslei adverse.
Orice GM sesizat in legatura cu un astfel de razboi si solicitat pentru a asista la un astfel de razboi are dreptul de a penaliza ambele bresle conform regulamentului.
- Se sanctioneaza creearea de bug-uri la razboi prin invitarea/concedierea membrilor in timpul unui razboi conform listei de penalizari de mai jos.
*Reclamatiile referitoare la blaturi trebuie sa contina o proba video.
*Reclamatiile referitoare la invitarea/concedierea membrilor in timpul unui razboi trebuie sa contina unul sau mai mult print-screen-uri clare.
*Breslele pot fi sanctionate si fara proba video sau print screen in cazul in care un GM asista la un astfel de razboi in desfasurare.
SANCTIUNI!
* Prima abatere: -50 Puncte.
* A doua abatere: -100 Puncte.
* A treia abatere: Breasla este desfiintata.

4. Folosirea bug-urilor

Daca descoperi un bug, raporteaza-l Game Master-ului. Este interzis sa il folosesti in avantajul tau iar incalcarea acestei reguli aduce banarea contului din joc.
Se primeste ban permanent ptr bug sageata de foc si bug ploaia de sageti la ninja!

5. Inselatoria

Sunt interzise toate programele de conectare la serverele Metin2JT in afara de cele ce apartin de metin2jt.mt2.ro sau si sunt descarcabile prin optiunile puse la dispozitie de catre noi. Modificarea programelor de conectare este interzisa si se pedepseste cu ban permanent. Decriptarea si hacking-ul clientului de conectare sau a oricarei informatii ce apartine serverului sunt strict interzise.

Incercarile de inselare a oricarui membru al staff-ului Metin2JT in legatura cu platile dumneavoastra vor fi considerate inselatorie si vor avea ca sanctiune banarea permanenta a conturilor dumneavoastra.


6. Conturile

Este de datoria dvs. sa va asigurati ca datele contului sunt in siguranta. Impartasind aceste date cu altcineva inseamna sa pierzi credibilitatea reclamatiilor aduse in cazul pierderii contului sau a item-urilor aflate in cont. Echipa Metin2JT nu-ti va cere NICIODATA datele de logare (login, parola).

*** Precautii ***
- NU dati NIMANUI userul si parola de la cont. Nici macar GM-ilor sau Adminilor!
- NU stocati parolele in fisiere tip *.doc, *.txt pe calculator. In eventualitatea infestarii cu un keylogger acestea vor fi pierdute.
- NU acceptati de la alte persoane pe care nu le cunoasteti in persoana poze, cheats, codes, etc. Exista riscul ca ele sa contina virusi, keylogers, troiani, worms, etc.
- Faceti printscreen si postati poza pe forum cu cei care incearca sa va dea cheaturi, coduri si altele. 95% din cazuri sunt simple programe care nu fac altceva decat sa le trimita celor care va dau programul, parola si userul contul dvs.
- NU ESTE VINA GM SAU a ADMINILOR(SGA, GA) ca v-a fost "SPART" CONTUL si nici nu putem impiedica acest lucru deoarece in 90% din cazuri dumneavoastra dati parola la terte persoane.

7. Echipa Jocului

OwN este prescurtarea de la Owner. Pe Metin2JT acesta are cel mai mare control asupra serverelor, softului si bazelor de date.

GA este prescurtarea de la Game Administrator. El administreaza jocul si coordoneaza game masterii in orice problema ivita.

HGM este prescurtarea de la Head Game Master. Acesta este GM-ul sef si in lipsa administratorilor sau ownerului va puteti adresa acestuia daca unul dintre GM-i nu va poate ajuta.

GM este prescurtarea de la Game Master. GM NU ITI VOR DA iteme, yang, rank, level sau orice altceva. GM sunt aici sa te ajute si sa aiba grija ca jocul si chat-ul sa se desfasoare in limitele regulamentelor. Va trebui sa te supui indrumarilor date de GM. Contul tau din joc poate fi banat daca nu te supui acestor indrumari. GM te pot bana definitiv si pot lua orice hotarare este nevoie pentru a mentine o buna desfasurare a jocului. Jucatorii sunt obligati sa raspunda mesajelor private din joc, primite de la GM. Daca dupa o anumita perioada de timp jucatorul nu raspunde, se considera ca foloseste un soft ilegal doar pentru a-i tine caracterul in joc fara ca utilizatorul sa joace si se pedepseste cu banarea contului.
GM- poate intermedia schimburile de pe server cum ar fii schimburile intre conturi sau iteme.
7.1 Moderatorii

MOD este prescurtarea de la moderator si este jucatorul ales pentru a ajuta alti jucatori incepatori pe server sa descopere mai usor particularitatile serverelor Metin2JT

MOD fac aceasta activitate benevol pe caracterele lor de joc si au urmatoarele atributii:
- ajuta jucatorii noi de pe server pentru o acomodare mai usoara cu serverul;
- raspund la mesajele personale care tin strict de joc si pot ignora/raporta mesajele deranjante sau ofensatoare;
- MOD sunt obligati de a pastra un limbaj civilizat in orice situatie indiferent daca interlocutorul nu manifesta un minim grad de civilizatie si bun simt, acesti jucatori vor putea fi postati pe forum si sanctionati ca atare;
- in cazul in care MOD nu manifesta un limbaj corespunzator sau folosesc expresii triviale sau ofensatoare si acestia vor putea fi trasi la raspundere si ca o sanctiune completara gradul de moderator poate fi inlaturat la decizia staff-ului;
- MOD nu sunt obligati sa raspunda in permanenta la mesaje acestia avand posibilitatea de a-si bloca soapta atunci cand joaca si nu se ocupa de moderarea si ajutorul altor jucatori raportarea unor astfel de situatii este inutila;

Acestia desfasoara o activitate foarte utila pentru noii jucatori si astfel prin prezentul regulament este interzis:
- MOD va fi contactat pentru a va ajuta DOAR in momentul in care nu gasiti solutia pe site. Daca solutia este discutata pe site si se poate gasi cu usurinta moderatorul va poate face trimitere la site si forum pentru o mai mare eficienta;
- contactarea MOD prin mesaje personale sau chat cu mesaje triviale menite pentru a deranja sau a face moderatorul sa reactioneze in asa fel incat acesta sa poata fi raportat pe site pentru injurii;
- jucatorii care deja cunosc jocul sunt rugati sa nu deranjeze moderatorii cu trivialitati pentru ca acestia nu au nevoie de ajutor in mod special;
- sunt interzise de asemenea mesajele jignitoare sau ofensatoare adresate moderatorilor vor fi tratate conform celorlalte puncte din prezentul regulament;
- sunt interzise de asemenea mesajele menite sa "testeze" cunostintele moderatorilor in materie de Metin2. Acestia nu sunt obligati sa cunoasca metin2 la perfectie ci doar anumite particularitati ale serverelor noastre, sa fie la curent cu noutatile si modificarile regulamentului si ale modului de joc(implementari noi ca si mobi, harti, iteme, etc) de asemenea este interzis a fi verificati daca acestia cunosc TOATE aceste modificari;
- crearea de noi caractere menite a jigni sau ofensa moderatorii poate aduce la ban permanent pe IP.

Exemple de mesaje cu actiunile lor:
- "MODX nu mi-a raspuns la mesaj destul de repede" - inutil, aveti rabdare MOD raspund la foarte multe mesaje - sanctiune MOD/Player- NU
- "MODCCXX nu stie cu ce se upgradeaza X lucru" - inutil, MOD nu este obligat sa cunoasca absolut orice - sanctiune MOD/Player- NU
- "MOD habar nu ai esti degeaba sau esti pus pe pile" - mesaj menit pt a creea conflicte - sanctiune MOD=NU - Player - Ban 3 zile
- actiune - crearea de caractere mici pt a injura sau ofensa moderatorii - sanctiune MOD=NU - Player - ban 3 zile
- "Sal MOD. Ce faci? De unde esti ?" - inutil - daca doriti ceva de la moderator adresati direct intrebarea al carei raspuns va intereseaza - sanctiune MOD/Player - NU
- actiune - crearea de discutii sau postarea de printuri pe forum, prin care denigrati unul sau mai multi moderatori - sanctiune - MOD=NU - Player - ban 3 zile
- actiune - reclamatiile aduse la adresa moderatorilor se vor face prin discutii postate in INTREGUL continut - discutiile postate partial vor fi ignorate - sanctiune - MOD=NU - player posbil Ban 3 zile

8. STRICT INTERZISE !!!

- Inselarea jucatorilor prin comert sau alte modalitati
- oferirea de cheat, hack de orice natura (jucatorii sunt obligati sa faca print screen si sa posteze pe site orice oferta de acest gen)
- impersonarea oricarui membru al staff-ului Metin2JT(vezi capitolul 1);
- modificarea clientului
- Crearea de caractere cu nume ce imita numele GM-ilor se va sanctiona cu BAN PERMANENT (vezi capitolul 1.)
- schimbul sau vanzarea de conturi Metin2JT. Astfel este interzis si schimbul de iteme pe alte servere pentru iteme pe serverele Metin2JT. In acest sens anunturile de genul "Dau iteme (cont) pe JT pentru iteme(cont) pe server X" duc la banarea contului 3 zile pana la permanent ...aceasta actiune continua este permisa doar in mesaj privat.
- amenintarile la viata reala a jucatorilor sau oricarui membru al staff-ului Metin2JT se sanctioneaza cu ban permanent
- postarea de imagini, clipuri care au caracter jignitor si/sau denigrator, care fac referire sau aduc atingere vietii personale a jucatorilor sau oricarui membru al staff-ului Metin2JT se sanctioneaza cu ban Ip pe site si/sau joc !
- Folosirea de hack-uri gen 1hit 1kill sau kick hack va fi sanctionata cu ban IP
- crearea de shopuri fara a fi transformati in masuta va duce la ban 3 zile. abaterile repetate vor rezulta in ban permanent!!!
- Purtarea armurii de MOD (Costum evenimente) de catre playerii care nu detin acest grad duce la ban permanent iar moderatorul care a negociat armura va avea functia scoasa.
- Crearea de magazin pe pod sau blocarea intrari in harta cu shopuri se sanctioneaza cu ban de 3 zile
- Generarea de mobi in harta de shop se sanctioneaza cu ban 3 zile
- Punerea unui nume de GM sau de jucator al comunitatii metin2JT la calul dumneavoastra duce la ban permanent.
- bugurile de orice natura la oricare fel de caracter(ninja,war,saman,sura)prima abatere se sanctioneaza cu 3 zile,a doua cu permanent
- skilurile la sura fara arma se pedepsesc cu ban de la 3 zile pana la permanent
-logarea de mai multe conturi la OX ,OX-ul e o distractie nu o afacere si e pentru toata lumea nu pentru doar 4-5 playeri care logheaza 20 de conturi ,cei prinsi pe mai multe conturi la OX risca de la ban 3 zile la ban 30 de zile.

Toate cele postate la punctul 8 sunt sanctionate prin ban permanent si/sau ban Ip daca nu se specifica altfel !!!

*** NOTA ***


. - ITEMELE "PIERDUTE" sau/si "DISPARUTE" NU SE RECUPEREAZA !!!

Acestui regulament i se pot aduce modificari ulterioare atunci cand situatia o cere, cu sau fara anuntarea in prealabil pe joc sau prin stiri pe site.

PRIN INREGISTRAREA UNUI CONT PE SERVER VA EXPRIMATI ACORDUL IN CEEA CE PRIVESTE RESPECTAREA PREZENTULUI REGULAMENT !!!
avatar
King
Admin

Mesaje : 19
Data de inscriere : 19/04/2016
Varsta : 22

Vezi profilul utilizatorului http://metin2jt.hitforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum